Поддържането на красива стойка е трудно, но необходимо, тъй като

...
 
 
Поддържането на красива стойка е трудно, но необходимо, тъй като
Коментари Харесай

Поддържайте красива осанка, младост и здраве с тази поза от йога

 

 

Поддържането на красива стойка е мъчно, само че належащо, защото от това зависи освен вярната работа на физическото тяло и неговите системи, само че и хубостта на човек, неговата младост, изключително когато става въпрос за лицето.

И в случай че стойката ви не е поправена към по-добро, тогава естествено следите на стареенето се отразяват на първо място върху лицето – индивидът става латентен, приспивен, а овалът на лицето стартира да „ плува “ надолу.

Но по какъв начин да коригирайте осанката си?  Тайната се крие в една асана (поза) от йога, наречена  Pashchima Namaskarasana  или „ противоположната молитвена поза “. Нека разгледаме по-отблизо това упражнение.

Често изпълняването на тази асана е включено в йога комплекси ориентирани към поправяне на стойката и това упражнение може би не е напълно просто, само че за сметка на това е доста дейно – постоянното му упражняване ви разрешава да постигнете:

 

възстановяване на храносмилането и стомашно-чревния тракт,

настроението се усъвършенства,

стойката се изправя

с дълга процедура, хубостта на силуета се връща, както и младостта на лицето

позата е подобаваща за тези, които желаят да се отърват от корема

интелектуалната мощ се усъвършенства

концентрацията и работоспособността се покачват заради притока на О2 и изправянето на стойката

 

Като цяло, когато позата се промени към по-добро, работата на всички системи на физическото тяло се усъвършенства, с всички съпътстващи тази смяна позитивни аспекти..

Естествено, асаната има дефекти – не можете да я извършите, в случай че имате проблеми с ръцете, в този случай първо би трябвало да се консултирате с йога със експерт и това е от изключителна значимост.

 

Как да практикувате „ противоположната молитвена поза “:

 

 

Можете да вършиме упражнението в изправено или седнало състояние – както ще ви е по-удобно.

И по този начин:

сложете ръцете си зад тила – прилепете дланите една към друга леко се огънете, с цел да дадете на ръцете си място за „ Намасте “ бавно сгънете ръцете си зад тила си в молитвена позиция (в намасте) и ги повдигнете до равнище на слънчевия сплит, само че на гърба дишайте свободно, като поддържате тази позиция на ръцете за към 1 минута, можете да започнете с по-малко време

Ако не можете да вдигнете толкоз високо подписаните си на гърба длани, не се тормозете. Много хора не съумяват  веднага да сложат ръцете си в молитвено състояние зад тила, само че започнете, като съберете дланите си, само че дръжте възглавничките на пръстите си допрени. Правете всичко постепенно и също по този начин не се напрягайте, в случай че нещо не се получи – коства си да вършиме всичко съгласно силата, която можете. Постепенно нещата ще се подобрят и ще започнете да усещате резултатите от практикуването на тази поза. Ключът е в постоянството.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР